В момента пазарите вървят надолу, както на зърното, така и на слънчогледа,

...
В момента пазарите вървят надолу, както на зърното, така и на слънчогледа,
Коментари Харесай

Очаква се поевтиняване на олиото и хляба, според зърнопроизводител

В момента пазарите вървят надолу, както на зърното, така и на слънчогледа, което би трябвало да се отрази позитивно, т.е. да има намаляване на цените за крайните продукти за потребителя. Това сподели в изявление за " Фокус "  Ангел Вукодинов, зърнопроизводител от Пловдивско.

" След като газта е в пъти по-малко, пшеницата е 500 лв. на звук надолу, слънчогледа е 900 лева на звук, всичко това трябва да се отрази и върху крайната цена на продуктите, като олио и самун. За хляба това би трябвало да кажат и хлебопроизводителите ", сподели Вукодинов. 

Той обаче е обезпокоен, че ножицата между разходите и приходите при тях ще е доста отворена. Приходите ще бъдат малки, а разноските огромни. Има и нещо друго.

" В момента, в град Съединение падналият дъжд за шест месеца е 158 литра на кв. м. А дъждовете не би трябвало да са по-малко от 305 литра на кв. м. Това е минимумът за суха година. Природата ни санкционира. Тези дни излезе заповедта за поливане на нашето министерство. Има 65% нарастване на цената, която употребяваме за поливане, спрямо предходната година. Тогава съм плащал 0,10 лв. за кубик вода, сега ми искат 0,165 лв.. Натиск от всякъде. Работниците ни също искат по-високо възнаграждение, по-високи заплати и оттова напън, и банките вдигнаха лихвите. И ние всички тези неща ще би трябвало да ги понесем ", добави Вукодинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР